Café au lait

Café au lait met je Ecopads voor Nespresso of Dolce Gusto

Een café au lait of koffie met melk is zo gezet met je ecopads voor Nespresso en Dolce Gusto. De basis om deze koffie te maken is uiteraard gewone koffie, maar ik ge je een trucje leren hoe je dit makkelijk maakt zonder dat je koffie koud is. Je leest het hier.

Een café au lait kan je op 2 manieren maken. Je kan het recept gebruiken van zwarte koffie en doet er achteraf een wolkje melk bij. Nadeel dan is dat je koffie toch wel behoorlijk afgekoeld is. Wat je kan doen is je melk opschuimer gebruiken en hete melk gebruiken. Een andere oplossing is om het op onze manier te doen wat makkelijk en zeer lekker is.

Benodigdheden:

Bereidingswijze:

Vul je Ecopad navulbare cup met je koffieblend naar keuze. Gebruik een fijne koffie! Druk deze aan met je stamper of achterkant van je lepeltje. Doe hem in je machine en zet je koffie. Nu komt er heerlijke zwarte koffie in je tas. Om een café au lait te maken doe je er 1 of 2 koffielepeltjes melkpoeder bij. Wij gebruiken altijd een vette melkpoeder zodat je café au lait smeuïg is. Goed doorroeren en klaar.